Blog

Vebinar: Izvoz biljaka za jačanje imuniteta u Evropu – 5. jul 2022

13 jun, 2022

Centar za promociju uvoza iz zemalja u razvoju (CBI) vas poziva na novi vebinar na kojem će glavni fokus biti na prirodnim sastojcima za sektor zdravstvenih proizvoda.

Tokom pandemije korona virusa, potražnja potrošača za imunološkom podrškom i prirodnim zdravstvenim proizvodima se značajno povećala, a ovaj trend i dalje raste. Zato i ne čudi što mnoge kompanije uvode proizvode sa sastojcima kao što su kurkuma, đumbir i ehinacea zbog njihovih svojstava za jačanje imuniteta. Istovremeno, evropsko zakonodavstvo otežava brendovima da iznose zdravstvene tvrdnje zasnovane na biljnim svojstvima.

Tokom vebinara razgovaraćemo o mogućnostima i izazovima za izvoznike biljaka za jačanje imuniteta na evropsko tržište. Razmotriće se sledeće teme:

  • Kako se razvija potražnja za proizvodima za jačanje imuniteta?
  • Koji trendovi utiču na tržište?
  • Koja je uloga biljaka u proizvodima za jačanje imuniteta?
  • Kako izvoznici mogu da uđu na evropsko tržište?

Predavači:

Tomas Vonk (Thomas Vonk), program menadžer za tržišnu inteligenciju u Centru za promociju uvoza iz zemalja u razvoju, biće domaćin ovog vebinara.

Jolanda van Hal (Jolanda van Hal), viši konsultant u kompaniji ProFound – Advisers In Development. Jolanda je stručnjak za promociju trgovine i istraživanje tržišta, specijalizovana za promociju održive trgovine proizvodima vezanim za biodiverzitet. Jolanda ima veliko iskustvo u istraživanju međunarodnog tržišta, u razvoju strateških marketinških vodiča za MPS (mala i srednja preduzeća) i njihovom povezivanju sa međunarodnim tržištima. Njena ekspertiza vezana za proizvode uključuje prirodne sastojke za zdravstvene proizvode, hranu i kozmetiku.

Nik Salter (Nick Salter), suosnivač prehrambenog brenda Aduna, dobavljač sastojaka i proizvođač voća baobab. Nik se fokusira na razvoj novih lanaca vrednosti za povezivanje malih proizvođača sa globalnom ekonomijom stvaranjem potražnje za nedovoljno iskorišćenim usevima. Od 2014. godine Aduna tim je radio sa svim tačkama lanca vrednosti od kombajna, zajednice, zadruge i NVO do izvoznika, proizvođača, brenda, maloprodaje i potrošača. Ovo im je dalo iskustvo u mogućnostima i izazovima stvaranja uticaja na životnu sredinu i društvo kroz razvoj izvoznih tržišta.

Pridružite  se  ovom vebinaru 5. jula od 10:30 – 11:45 časova, registracijom na linku ispod:

https://register.gotowebinar.com/register/4713343987069634059?utm_uid=92a6524af69d106b8e96763c1e7f628665f96c47946f90b6c11ccf630f255fc8&utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email