Gde se mogu kupiti organski proizvodi

Gde se mogu kupiti organski proizvodi?

Sertifikovani organski proizvodi prodaju se na nekim pijacama, u specijalizovanim prodavnicama, maloprodajnim objektima velikih trgovačkih sistema, na gazdinstvima, a postoje i brojne internet prodavnice.

Pijaca organske hrane u Beogradu

“Serbia Organica” i JKP “Gradske pijace”, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, započele su početkom jula 2011. godine projekat „Pijaca organske hrane”  koji za cilj ima promociju organske hrane i organskih proizvođača.

Otvaranje ove pijace se ubrzo pokazalo kao vrlo uspešna zamisao.

Do proleća ove godine, Pijaca organske hrane održavala se svakog drugog vikenda u mesecu, a od aprila 2012. godine, građani Beograda i njihovi gosti, na ovoj lokaciji, mogu da se snabdeju kvalitetnim, organskim proizvodima svakog vikenda u mesecu.

Pijaca organske hrane je  prva pijaca  u Srbiji na kojoj se prodaju isključivo sertifikovani organski proizvodi kao i oni koji su u periodu konverzije, što prodavci dokazuju posedovanjem odgovarajuće dokumentacije.

U Novom Sadu je 2015. godine na Ribljoj pijaci otvorena „Organska ulica“ koja radi svakog petka i subote

Proizvođač je dužan da prilikom stavljanja u promet organskih proizvoda poseduje važeći sertifikat ovlašćene kontrolne organizacije.

U maloprodajnim objektima, u kojima se prodaja organskih proizvoda, može se na vidnom mestu staviti tabla, plakat, odnosno nalepnica sa oznakom kojom se obeležava organski proizvod.