Blog

Srbija se predstavila na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda BIOFACH i VIVANESS u Nemačkoj

19 februar, 2019

Privredna komora Srbije i Nacionalna asocijacija Serbia Organika uz podršku Razvojne agencije Srbije i nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ organizovali su učešće 9 kompanija na nacionalnom štandu na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofah (Biofach) koji se održao od 13-16. februara 2019. godine u Nirnbergu, Nemačka.Kompanije koje su se prestavile na sajmu Biofah su: „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Suncokret“ iz Hajdukova, „Drenovac“ iz Arilja, „Zadrugar“ iz Ljubovije, „All Natural Foods“ iz Nove Pazove, „Den Juro Organic“ iz Brusa, „Jovanjica“ iz Beograda, „Mondi Lamex“ iz Kraljeva i „Menex“ iz Kruševca, a prvi put se neka srpska kompanija (All Natural Foods) predstavila i na prataćoj izložbi kozmetičkih proizvoda VIVANESS.
Podršku određenom broju kompanija i izlagača dao je i IPD, institut koji okuplja nemačke kompanije koje uvoze proizvode iz celog sveta. Cilj ove podrške je uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima i osnaživanje u što boljem predstavljanju i prodaji.

Biofah je već 30 godina vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda, prehrambenih , tekstilnih i kozmetičkih, a nastup Srbije na ovome sajmu Sebia Organika organizuje od 2010. godine.Sajam je sveobuhvatnog sadržaja, pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u ovome sektoru.
Na ovom sajmu posetioci se mogu upoznati i sa najnovijim tehnologijama proizvodnje, preradnim linijama i raznim novim načinima pakovanja, kao i inputima potrebnim za obavljanje ove proizvodnje, pa je od izuzetne važnosti za sve uključene i zainteresovane za ovaj sektor.Zajedno sa Biofahom, održava se već tradicionalno Vivaness, međunarodni sajam prirodne kozmetike. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM) i tokom njega se oblikuju i budući trendovi na organskom tržištu, kao rezultat okupljanja predstavnika iz sfere politike, strukovnih udruženja, nevladinih organizacija, važnih ličnosti iz javnog mnjenja.

Trendovi na ovogodišnjem Biofah-u (Biofach) uključuju vegetarijansku i vegansku ishranu, proteinske proizvode, praktičnost i proizvode bez otpada.Praktični proizvodi i praktično upakovani su sada sastavni deo ponude koju nudi organski segment.Inovativno pakovanje, baš kao i neupakovani koncepti u kategoriji „nula otpada“, je značajna tema i trend u sektoru za koje stručnjaci veruju da će nastaviti da dobija na značaju. Takođe je vidljiv i trend bezglutenskih proizvoda i superhrane-“superfood”.
Ovogodišnji BIOFAH i VIVANESS je okupio rekordnih 3.273 izlagača iz 95 država.Preko 50.000 posetilaca iz 135 zemalja je posetilo ovaj sajam. Skoro 700 novih proizvoda je predstavljeno na BIOFACH Novelti ( Novelty) štandu, a 900 uključujući i nove proizvode predstavljene na VIVANESS-u.

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

    error: Sadržaj je zaštićen !!