Blog

Vebinar na temu: Partcipativni garantni sistem, 2.februar 2022.

14 januar, 2022

Pozivamo Vas da učestvjete u onlajn obuci na temu: Participativni garantni sistem (PGS). Partcipativni garantni sistem je relativno skoro počeo da se razvija, a sam termin  je nastao 2004. u Brazilu tokom radionice o dobrovoljnoj alternativnoj sertifikaciji koju su organizovali IFOAM (međunarodna organizacija za organsku proizvodnju) i MAELA ( agroekološki pokret Latinske Amerike).

Participativni garantni sistemi su priznati širom sveta kao jedan od najperspektivnijih alata za razvoj lokalnih organskih tržišta, ali i kao pristupačniji mehanizam kojim proizvođači mogu garantovati da su njihovi proizvodi proizvedeni upravo u skladu sa principima organske poljoprivrede.

Vebinar će se održati  2. februara 2022. godine od 10 – 12 č. 

Poziv možete preuzeti ovde Poziv za vebinar – Uvod u PGS

Brošuru o PGS možete preuzeti ovde PGS brošura

Vebinar će biti na engleskom jeziku, prevod na srpski jezik je obezbeđen.

Rok za prijavu je 27.01.2022.

Takođe Vas molimo da popunite upitnik o zainteresovanosti za uvođenje PGS sistema sertifikacije u Srbiji ovde https://forms.gle/a85NvaoTsmAXDRfm7

Vebinar se organizuje u okviru projekta Organic Trade for Development (OT4D) koji podržava Državni sekreterijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO) kao deo promocije trgovanja u ekonomijama u razvoju, a sprovodi IFOAM –„Međunarodno organsko“ (IFOAM – Organics International) udruženje.

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.