Blog

U Zaječaru održana obuka iz oblasti organske proizvodnje

19 april, 2022

U saradnji sa Regionalnom  agencijom za razvoj istočne Srbije- Raris uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji Serbia Organike je 19. aprila u Nišu organizovala trening iz oblasti organske proizvodnj koji je namenjen osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Cilj obuke koju su održali Prof dr Sbežana Oljača,  dr  Vladan Ugrenović i dr Vladimir Filipović je da se značaj i potencijal organske proizvodnje kao i njeni principi promovišu i približe stanovništvu na lokalnom i regionalnom nivou u čemu su Regionalne razvojne agencije i lokalne samouprave od izuzetnog značaja. Polaznici će nakon obuke steći znanje o standardima organske proizvodnje, o zakonodavnom  i institucionalnom okviru, o merama podsticaja organskoj proizvodnji,  i biće prvi kontakt novim proizvođačima koji ulaze u organsku proizvodnju, ali i onima koji su već sertifikovani ili su na putu da to postanu. Sa druge strane, proizvođači će imati mogućnosti da dobiju sve potrebne informacije o organskoj proizvodnji na jednom mestu.

Ovo je posebno važno za male proizvođače kojima je ovaj tip proizvodnje ekonomski isplativiji, a organska hrana polako postaje sve prepoznatljivija i traženija  i na domaćem tržištu.

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.