Blog

Osnovano Nacionalno udruženje "Serbia Organica"

6 jun, 2009

U saradnji Inicijativnog odbora za formiranje Nacionalnog udruženja i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u petak, 29. maja 2009. godine osnovano je Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organica“, koja ima za cilj stvaranje povoljne klime za razvoj organske poljoprivrede,  povezivanje  proizvođača, prerađivača, trgovaca i potrošača organskih proizvoda u Srbiji  kao i promovisanje organske poljoprivrede.
Osnovačka skupština je održana u Privrednoj komori Srbije, Resavska 15  u Beogradu, u prisustvu ministra poljoprivrede dr Saše Dragina i državnog sekretara za organsku poljoprivredu prof. dr Mirjane Milošević.
Nakon što su pomenuti državni poslenici pozdravili skup, jednodušno su pozdravljeni svi predlozi Inicijativnog odbora, za izbor Predsednika skupštine, Upravni odbor, Nadzorni odbor, kao i Generalnog sekretara Asocijacije.
Nakon toga upravni odbor  izabrao je predsednika i dva potpredsednika.
Ministar poljoprivrede Saša Dragin rekao je ovom prilikom da Srbija ima velike mogućnosti za razvoj organske poljoprivrede i dodao da je Ministarstvo poljoprivrede za ovu godinu odredilo značajna sredstva za organsku proizvodnju, kao i da će projekte iz ove oblasti pomoći međunarodne organizacije poput GTZ-a ili USAID-a, kao i vlada Slovačke.