Blog

Jedini domaći proizvod sa sertifikatorm Demetar za organsku biodinamičku proizvodnju

24 maj, 2018

Mlada i inovativna kompanija All Natural Foods iz Nove Pazove donosi na naše tržište ono najbolje iz prirode i probija se na strano tržište.U skladu sa svojim imenom ovo preduzeće želi da svojim potrošačima ponudi sušeno voće i povrće bez ikakvih dodataka, bez dodatog šećera, masti, aditiva, konzervanasa, glutena, limunske ili askorbinske kiseline.
Osluškujući potrebe potrošača i vođeni željom da “prirodu” približe svojim kupcima, All Natural Foods je ovih dana dobio i sertifikat Demeter za biodinamičku proizvodnju za svoj čips od jabuke.Ova kompanija je takođe i prvi nosilac strogog standarda NATRUE  za prirodnu i organsku kozmetiku za  svoj proizvod celularnu organsku vodu iz jabuke koja je sirovina za kozmetičku industriju.
Demeter je brend koji se koristi za proizvode poreklom iz biodinamičke proizvodnje. Proces dobijanja ovog sertifikata zahteva da se isprati ceo proces proizvodnje u skladu sa Demeter međunarodnim standardom za proizvodnju i preradu kao i sa regulativama organske proizvodnje u zemlji. Samo strogo kontrolisani proizvođači mogu da upotrebljavaju koriste ovaj znak na svojim proizvodima.
Biodinamička poljoprivreda sastoji se od bioloških procesa koji uključuju zelenišna đubriva, zatravljivanje, kompostiranje, kompatibilnost biljaka, integrisanje useva i stoke, oranje i kultivisanje zemlje. Ono što ovu proizvodnju čini posebnom jeste ozdravljenje zemlje u kojoj proizvodimo i na kojoj živimo jer se tokom perioda prelaska na ovu proizvodnju umesto pesticida koriste samo biljni preparati, pripremljeni prema homeopatskim principima, operacije koje ne narušavaju strukturu zemljišta, sadnja i setva se određuje prema mesečevim i astrološkim ciklusima.