Blog

Izložba organskih proizvoda na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, 21-27. maj 2022.

11 maj, 2022

Na Izložbi organskih proizvoda na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu   i ove godine će se predstaviti mnogi organski proizvođači sa svojim proizvodima.  Od 2011. godine  Ministarstvo, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  Nacionalno udruženje Serbia Organika organizuju Izložbu organskih proizvoda na kojoj mnogi organski proizvođači iz cele Srbije  imaju priliku da  zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva poljoprivrede promovišu svoje proizvode.

Na izložbi koja se održava u hali 1A biće predstavljeni raznovrsni  organski proizvodi, kao što su:  povrće, voće, pečurke, čajevi,  meso,  jaja, sokovi,  džemovi  voćni namazi,  sušeno voće, testenine, vino, kao i  tradicionalni proizvodi kao što su  ajvar, pinđur i drugo.

Ovogodišnja izložba će imati i nekoliko noviteta.

Prvi put na ovoj izložbi će se predstaviti organsko jagnjeće i teleće meso koje dolazi sa pašnjaka Golije  koje proizvodi grupa organskih proizvođača.

Takođe, novitet ovogodišnje izložbe će biti i četiri vrste organskih pečuraka: staroplaninska bukovaca, kraljevska bukovaca, lavlja griva i šitake.

Pored prehrambenih organskih proizvoda, proizvođači i svi zainteresovani za bavljenje organskom proizvodnjom će imati priliku da na ovoj izložbi pronađu i odobrena sredstva za obavljanje organske proizvodnje: sadnice, semena, sredstva za zaštitu i ishranu kao i oplemenjivače zemljišta.

Na zajedničkom štandu Ministarstva poljoprivrede i Serbia Organike će biti info pult gde će se zainteresovani moći informisati o svim važnim temama u vezi organske proizvodnje, kao što su aktuelni podsticaji, propisi, sertifikacija, procedure i drugo, gde će im biti dostupni i besplatni edukativni i promotivni materijali.

 

Čekamo vas u hali 1A!

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.