Blog

Grad Zrenjanin raspisao javni poziv za unapređenje organske proizvodnje za 2021.godinu

24 novembar, 2021

Grad Zrenjanin se uključio u podršku organskoj proizvodnji time što je prvi put raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teitoriji grada Zrenjanina za 2021. godinu. Javni poziv koji  obuhvata dodelu sredstava za:

– nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji,

– kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje,

– druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju a deo su ostalih mera ruralnog razvoja (odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za odizanje plastenika, biozaštite, klasmana za usejavanje semena, agrotekstila za pokrivanje od smrzavanja, mreža za zasenčenje, traka za navodnjavanje kap po kap i prateće opreme, folija za malčiranje i folija za plastenike).

Ukupan iznos sredstava za ovaj program koja su obezbeđena  u budžetu grada za 2021. je 1.500.000,00 dinara

Iznos podsticaja po korisniku iznosi do 150.000,00 dinara.

Dodela sredstava za navedene nabavke, kontrolu zemljišta i plodova i sertifikaciju, kao i za druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju  su u iznosu od 75% od ukupne vrednosti investicije.

Pravo učešća po javnom pozivu imaju:

– Poljoprivredni proizvođači (fizička lica) koji su zainteresovani da započnu organsku poljoprivrednu proizvodnju, a imaju polljoprivredno zemljište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Zrenjanina, kao i

– Proizvođači na teritoriji grada Zrenjanina koji su započeli proces organske poljoprivredne proizvodnje u periodu od 2011. do 2020. godine (proizvođači čija je proizvodnja u periodu konverzije, prouzvođači kojima je završen period konverzije i nalaze se u postupku davanja sertifikata i proizvođači koji imaju sertifikovanu biljnu proizvodnju).

Rok za podnošenje zahteva je 30. novembar 2021. godine 

Javni poziv možete  preuzeti ovde Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2021. godinu – dodela sredstava za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.