Blog

U pripemi nova studija o sektoru organske proizvodnje u Srbiji – „Organska proizvodnja u Srbiji 2020“

31 oktobar, 2020

Serbia Organika u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz finansijku podršku GIZ PSD priprema studiju na srpskom i engleskom jeziku:

“ Organska proizvodnja u Srbiji 2020″

 „Organic at a glance in Serbia 2020“  

Ova studija je sveobuhvatna analiza sektora organske proizvodnje u Republici Srbiji, sa dodatnim poglavljem o međunarodnom tržištu oranskih proizvoda.

Publikacija daje pregled razvoja i stanja organske proizvodnje, sa identifikacijom potreba, potencijala i izazova u sektoru i detaljnim statističkim podacima (učesnici, proizvodna struktura, geografska raspodela,  izvoz, kao i analizu domaćeg tržišta sa pregledom cena);  informacije o institucionalnom i zakonskom okviru, i kontrolnom sistemu; o podršci sektoru kroz nacionalne i IPARD mere.

Takođe daje i pregled trenutnih trendova medjunarodnog i EU tržišta,  procene budućih trendova u potrošnji, i predviđanja  smera u budućem razvoja tržišta organskih proizvoda u EU i globalno.

Ove godine se obeležavaju važni jubileji za sektor organske proizvodnje u Srbiji: dvadeset godina od donošenja prvih propisa o organskoj proizvodnji, deset godina od donošenja važećeg  Zakona o organskoj proizvodnji koji  je pripreman u skladu sa propisima Evropske unije i tri decenije od prvih koraka razvoja nevladinog sektora koji je bio i ostao važna karika sektora organske proizvodnje.

Ako želite da budete vidljivi na stranama ove publikacije i predstavite vašu delatnost obratite nam se na office@serbiaorganica.org

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

    error: Sadržaj je zaštićen !!