Blog

Poziv za podnošenje prijava za predloge projekata sufinansiranih u okviru Projekta Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D)

9 jul, 2021

Projekat Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D)  podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO) kao deo promocije trgovanja u ekonomijama u razvoju.

Cilj projekta je otvranje radnih mesta u ruralnim područjima, pre svega za mlade osobe i žene, kao i da se višestruki pozitivan uticaj  organske poljoprivrede usmeri  na ekonomski razvoj, razvoj inovacija i unapređenje prirodnog okruženja. IFOAM međunarodno udruženje organske proizvodnje koordiniše OT4D projektnim aktivnostima.

Projekat podržava Privatno-javno partnerstvo (PJP) u izvozno orijentisanim lancima vrednosti organskih proizvoda u Albaniji, Ukrajini i Srbiji. Koordinacijom aktivnosti na PJP projektu upravlja konzorcijum Helvetas i FiBL.

Ovom prilikom Vas pozivamo da učestvujete u pozivu za dostavljanje predloga projekata koji se sufinansiraju u okviru PJP poziva, a na koji mogu da se prijave zainteresovane kompanije uvoznice iz Švajcarske i Evropske unije sa svojim partnerima u navedene tri zemlje.

Ovde možete preuzeti dokumente  u kojima su  navedeni uslovi, ciljevi  i vremenski interval rokova ovog projekta.

OT4D_Call for PPP Proposals 2021

OT4D_Timeline Call for Proposal 2021

Najvažniji cilj ovog mehanizma sufinansiranja je povećanje konkurentnosti izvozno orijentisanih projekata u Ukrajini, Srbiji i Albaniji, na međunarodnom tržištu, kroz pružanje podrške projektima kojima se doprinosi povećanju proizvodnje i obima trgovanja u organskom sektoru.

Finansiranje je prvenstveno namenjeno projektima koji doprinose:

  • dobijanju dodatne vrednosti,
  • otvaranju radnih mesta,
  • stvaranju javnih dobara u sektoru, i
  • razvoju relevantnih kapaciteta koji omogućavaju održiv razvoj ekoloških delatnosti u Ukrajini, Albaniji i Srbiji.

Pitanja o potencijalnim projektnim predlozima možete poslati na  OT4D@helvetas.org do 6.avgusta. Odgovori će biti objavljeni na veb-sajtu  www.organictrade4development.org.

Takođe, na veb-sajtu udruženja ćemo redovno objavljivati vesti i informacije vezane za ovaj poziv, kao i za ostale aktivnosti u okviru projekta.

 

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.