Blog

Poziv za obuku iz Bio Suisse standarda i propisa za uvoz će se održati onlajn 8. novembra 2022.

28 oktobar, 2022

Besplatna obuka iz  Bio Suisse standarda i propisa za uvoz će se održati onlajn 8. novembra 2022. od 9.30 do 11.30. u okviru projekta Trgovanjem organskim proizvodima do razvoja u istočnoj Evropi – Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D), koji finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske,

Švajcarska je interesantno izvozno tržište za mnoge treće zemlje u Evropi. Većina organskih proizvoda koji se prodaju u Švajcarskoj označena je logotipom Bio Suisse, takozvanim „pupoljkom“ (Bud). Bio Suisse se razlikuje u nekoliko važnih aspekata od onog u EU između ostalih. Ali čak i kada je proizvod sertifikovan prema ovom standardu, ne znači da će se moći izvesti u Švajcarsku zbog uvoznih propisa Bio Suisse-a.

Predavači su Hans Ramsajer, šef međunarodnog odeljenja Bio Suisse-a u Švajcarskoj,  i Tom Nizet ekspert za sertifikaciju i standarde organske proizvodnje. Tokom ova dva sata obuke, predavači će se osvrnuti na glavne razlike Bio Suisse  i EU regulative za organsku proizvodnju, kao i na propise za uvoz i zahteve Bio Suisse.

Molim sve zainteresovane da se registruju do ponoći 6. novembra, 2022. za ovu obuku na sledećem linkuPosle regristracije dobićete povratni mejl sa linkom za obuku.

Jezik obuke je engleski, prevod nije obezbeđen.

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.