Blog

Pijaca organske hrane u bloku 44 na Novom Beogradu

3 avgust, 2011

Na zadovoljstvo velikog broja potrošača sa Novog Beograda ali i drugih delova Beograda, Nacionalna Asocijacija „Serbia Organica” i JP „Gradske pijace” započeli su uspešnu zajedničku saradnju promovisanjem organske hrane na pijaci u Bloku 44 na Novom Beogradu.

Tokom jula Beograđani su imali priliku da, na jednom mestu, kupe povrće, voće, žitarice, brašna, mahunarke, sušene plodove i čajeve iz organske proizvodnje.

Pijacu organske hrane otvorili su 9.jula Generalni direktor JP „Gradske pijace“ Dragan Pušara i g-đa Nada Mišković, Predsednica Nacionalne Asocijacije. Veliki broj potrošača pazario je organske proizvode, razgovarao sa proizvođačima i na tezgi udruženja Serbia Organica-e informisao se o organskoj proizvodnji. U nedelju je pijaca takođe bila veoma posećena.

Tokom vikenda 30. i 31. jula loše vreme i kiša nisu sprečili proizvođače da dođu iz Kikinde, Subotice, Barajeva… Svoje proizvode ponudili su Organska farma Laf, poljoprivredna gazdinstva Stojanović, Šokšić, Mamužić, Grujučić, Fond Organska Srbija prodavao je povrće svojih članova, a radnja zdrave hrane Bio Špajz predstavila je svoju ponudu organskih proizvoda. S obzirom na veliko interesovanje koju su porošači pokazali tokom dva vikenda realizacije ove manifestacije, u planu je organizovanje ovakve prodaje i na drugim beogradskim pijacama.

    error: Sadržaj je zaštićen !!