Blog

Panel: Perspektive organske proizvodnje, 30.01- Agro Belgrade konferencija na beogradskom sajmu, hala 1a

26 januar, 2020

Panel: Perspektive organske proizvodnje, Agro Belgrade konferencija 

            Vreme: 30.01, 14.30 časova

            Mesto: Beogradski sajam, hala 1a, u okviru sajma Agro Belgrade- prvi međunarosni sajam vocarstva, vinogradarstva i povrtarstva

Moderator:
Ivana Simic, generalna sekretarka, Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organika
Panelisti:
– Mina Tadic, direktorka korporativnih komunikacija, Nectar grupa
– Siniša Bencun, direktor, Fortis
– Maja Jojovic, menadžerka za kategoriju svežih organskih proizvoda,
Ahold Delhaize

Ako želite da saznate informacije o trenutnoj situaciji, i dobijete realan pristup izazovima i potencijalima organske proizvodnje u Srbiji,  kao i unapređenje vrednosti organskog sektora kod nas, ali i plasmana organskih proizvoda  i izvoza na strana tržišta, pozivamo vas na panel  na kome će se govoriti o mnogobrojnim temama važnim za sektor organske proizvodnje i njen dalji trazvoj:

Na koji način organska proizvodnja može biti održiva i kako može da se podrži dalji razvoj organske proizvodnje.

Da li organska proizvodnja u Srbiji može da pređe od niša tržišta do veće komercijalizacije (mainstream market) i šta je potrebno da bi se povećala prodaja i plasman organskih proizvoda.Koja je uloga države i gde se trenutno nalazimo u ulaganju i podršci daljem razvoju organske proizvodnje, kao i koji su planovi za 2020. kada je reč o subvencijama ovom sektoru poljoprivrede.

Koji poslovni modeli mogu da doprinesu povećanju proizvodnje i prodaje organskih proizvoda i koja je uloga različitih činilaca na tržištu (asocijacija, privredne komore, maloprodajnih lanaca i sl.).

Izazovi sa kojima se u plasmanu proizvoda na tržiše susreću mali i veliki proizvođači organski sertfikovanih proizvoda.

Da li Srbija ima potencijal da postane regionalni lider u proizvodnji organske hrane

Svoje stavove i sugestije za unapređenje postojećih prilika predstaviće proizvođači, dok će prilike i izazove u plasiranju organskih proizvoda predstaviti  predstavnici velikog maloprodajnog lanca.

Panelisti će diskutovati i o postojećim poslovnim modelima, ali i unapređenju istih, kako bi organski proizvodi mogli lakše da pronađu put do police i potrošača. Jedinstvenost diskusije pruža dijalog između proizvođača i maloprodajnog lanca, kao glavnih činilaca u proizvodnji i plasmanu organskih proizvoda.

Panel će rezultirati novim idejama i modelima koji bi trebali da omoguće bolju i lakšu onverziju od konvencionalne do organske proizvodnje, ali i unapređenje plasmana organskih proizvoda i put do krajnih kupaca.

Ovde možete pogledati program Program Agro Belgrade

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.