Blog

Održan prvi „Belgrade Berry Fest“ u Beogradu

3 jul, 2022

Na prvom Festivalu jagodičastog voća koji je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović pod nazivom „Belgrade Berry Festival“ koji  je odr\an 2. jula na platou ispred tržnog centra Galerija u Beogradu,  predstavili su se organski proizvođači koji su ujedno i ambasadori promotivne kampanje pod sloganom „Mislim na nas-kupujem organsko“ koju sprovodi Nacionalna asocijacija Serbia Organika. Kampanja je deo projekta Organic Trade for Development (OT4D) koji podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO), a sprovode IFOAM (međunarodno udruženje organske proizvodnje), Helvetas Intercooperation i FiBL.

Organizatori festivala su PKS i Studio Pelgrin, uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dunav osiguranja, Beograda na vodi i TC Galerija.

Jedan od ciljeva ovog festivala je i povezivanje proizvođača sa kupcima, domaćim i kupcima iz inostranstva.

Na Festivalu je istog dana  održan panel posvećen odr\ivoj  poljoprivredi u Srbiji, uz učešće predstavnika PKS, Serbia Organike i ambasade Holandije.

Ivana Simić, Serbia Organica, Serbia Organika, organska proizvodnja

Ivana Simić, Serbia Organica, Serbia Organika, organska proizvodnja

Ivana Simić, Serbia Organica, Serbia Organika, organska proizvodnja

 

 

 

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.