Blog

Organski proizvođači na prvom Festivalu jagodastog voća u Beogradu, 2. jul 2022.

30 jun, 2022

Na prvom Festivalu jagodičastog voća pod nazivom „Belgrade Berry Festival“ koji će  biti održan 2. jula na platou ispred tržnog centra Galerija u Beogradu, od 9 do 22 časa, predstaviće se organski proizvođači koji su ujedno i ambasadori promotivne kampanje pod sloganom „Mislim na nas-kupujem organsko“ koju sprovodi Nacionalna asocijacija Serbia Organika. Kampanja je deo projekta Organic Trade for Development (OT4D) koji podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO), a sprovode IFOAM (međunarodno udruženje organske proizvodnje), Helvetas Intercooperation i FiBL.

Organizatori festivala su PKS i Studio Pelgrin, uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dunav osiguranja, Beograda na vodi i TC Galerija, kako je najavljeno na konfreneciji za medije.

Jedan od ciljeva ovog festivala je i povezivanje proizvođača sa kupcima, domaćim i kupcima iz inostranstva.

Na Festivalu 2. jula, tokom celog dana će biti prisutni proizvođači koji će izložiti svoje proizvode za degustaciju. Istog dana, u 17 časova, biće održan panel posvećen  poljoprivredi u Srbiji, uz učešće predstavnika PKS, Serbia Organike i ambasade Holandije.

Festival se završava koncertom grupe Frajle koji počinje u 20.30 časova.

 

Ivana Simić, Serbia Organica, Serbia Organika, organska proizvodnja

Ivana Simić, Serbia Organica, Serbia Organika, organska proizvodnja

Ivana Simić, organska proizvodnja, Serbia Organika, Serbia Organica

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.