Blog

Raspisan poziv za prijavu – Program sufinansiranja projekata namenjenih osnaživanju lokalnih organizacija proizvođača i preduzeća u oblasti organske proizvodnje – produžen rok za prijavu do 11 septembra 2022.

29 avgust, 2022

Program sufinansiranja projekata namenjenih osnaživanju lokalnih organizacija i proizvođača  je deo projekta “Kroz trgovinu organskim proizvodima do razvitka u istočnoj Evropi” (OT4D). OT4D finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove – SECO, a sprovodi IFOAM-Organics International (međunarodno udruženje za organsku poljoprivredu) u saradnji sa konzorcijumom Helvetas (švajcarska organizacija za međunarodnu saradnju) i FiBL (istraživački institut za organsku poljoprivredu), uz podršku lokalnih partnera.

Program je osmišljen kako bi sufinansirao relevantne aktivnosti koje imaju potencijal da proizvedu dodatnu vrednost  u skladu sa ciljevima programa na lokalnim tržištima organskih proizvoda.

Cilj programa je da pruži podršku aktivnim organskim proizvođačima na lokalnom tržištu Srbije.

Raspoloživa sredstva će biti dodeljena aktivnim proizvođačima/organizacijama čiji predlozi budu sadržali najbolja rešenja za održivi razvoj  organskiog sektora u Srbiji, sa naglaskom na  rešavanje sledećih uskih grla:

    • Pristup lokalnom tržištu
    • Razvoj lanca vrednosti
    • Pružanje usluga (inputi za organsku proizvodnju, tehnička pomoć itd.)

Ako ste zainteresovani da saznate više o ovoj šemi finansiranja i kako se vaše aktivnosti odnosno inicijativa može podržati, prijavite se do 31. avgusta 2022.

Informacije o kriterijumima odabira i dostupnosti sredstava date su na  srpskom jeziku i mogu se poslati putem onlajn aplikacije (engleski ili srpski) ili možete poslati sva dokumenta putem mejla na ot4d@ifoam.bio.

Poziv je objavljen na https://www.ifoam.bio/news/ot4d-serbia-applications-open-scaling-organic-fund gde možete pronaći sve informacije kao i uputstvo za prijavu sa potrebnim prilozima

U nastavku takođe možete pronaći PRIJAVU SA OSTALOM DOKUMENTACIJOM – Smernice sa detaljnim informacijama programa osnaživanja lokalnh učesnika , Organizacionu procenu i budžet

ONLAJN PRIJAVA 

SMERNICE KONKURSA

ORGANIZACIONA PROCENA

BUDŽET – Program OLU

 

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.