Blog

Javni uvid – Plan za razvoj organske proizvodnje u Republici Srbiji za period 2021-2026. godine

15 april, 2021

Plan za razvoj organske proizvodnje  u Republici Srbiji za period od 2021-2026. godine (PROP) daje smernice za budući razvoj organske proizvodnje u Republici Srbiji, definisanjem ciljeva i mera čijom realizacijom treba da se stvore uslovi za dugoročan razvoj sektora organske proizvodnje.Opšti cilj novog plana jeste povećanje površina pod organskom proizvodnjom u narednih pet godina. S tim u vezi, sve buduće aktivnosti potrebno je usmeriti ka stvaranju što povoljnijih uslova za bavljenje organskom proizvodnjom.

Prvi Plan za razvoj organske proizvodnje usvojen je kao integralni deo Nacionalnog programa ruralnog razvoja od 2018. do 2020. godine ( „Službeni glasnik RS”, broj 60/18).

Predlog izrade Plana za period 2021-2026. je iniciran od strane Nacionalnog udruženja Serbia Organika, koja ga je izradila uz podršku Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Nemačku razvojnu saradnju koju sprovodi GIZ kroz Projekat za razvoj privatnog sektora u Srbiji (PSD)

Komentari i predlozi  mogu da se dostave isključivo u pisanoj formi i uz konkretan predlog rešenja  sa obrazloženjem  istoga, najkasnije do 29. aprila 2021. godine na office@serbiaorganica.org

PREDLOG PLANA ZA RAZVOJ OP u Republici Srbiji

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.