Blog

Formiranje „Organske platforme“- prvi sastanak 25.02.2022. u Beogradu

17 februar, 2022

U okviru projekta „Trgovanjem organskim proizvodima do razvoja u istočnoj Evropi“ – Organic Trade for Development in Eastern Europe (OT4D), koji podržava Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske, pozivamo Vas na predstavljanje prvog sastanak povodom formiranja“ Organske platoforme“. Ova platforma je namenjena akterima u izvozu organskih proizvoda i predstavlja udruženje privatnih kompanija, organizacija, institucija iz organskog sektora, koji izvoze, posreduju, pružaju usluge prilikom sertifikacije i izvoza organskih proizvoda. Cilj platforme je da se zajedničkim snagama, kroz razmenu ideja i saradnju, pronađu rešenja i da se podigne svest o izvozu i problemima na koje naši izvoznici i pružaoci usluga nailaze. Sami članovi platforme će ukazivati na probleme i pokušati da pronađu rešenje, a gde to nije moguće, koristiti dostupne alate i znanja da se rešenje nađe. Ovaj tip platforme se pokazao kao uspešan model prevazilaženja nesdostataka ne samo regulativa već i kreiranja podrške na nacionalnom nivou, prezentovanja na stranim tržištima, itd. Tokom sastanka predstaviće se platforma Ukrajine kao jedan uspešan model.

Cilj sastanka koji će se održati u Beogradu, 25. februara od 10 do 13 časova u Knez Mihailovoj broj 33, na drugom spratu, jeste rad platforme u narednim godinama, da se definišu prioriteti u promociji izvoza organskih proizvoda i da se predstave i druge aktivnosti projekta koji Vam mogu biti od značaja.Diskusija tokom sastanka će se odvijati na engleskom jeziku.

Više informacija ćete naći u programu ovde OT4D KickOff Meeting agenda

Ukoliko  je Vaša delatnost okrenuta izvozu organskih proizvoda,  svoje prisustvo možete potvrditi do 23. februara 2022. na mejl: olga.keselj@serbiaorganica.org,  office@serbiaorganica.org, ili na broj telefona 064/381-1564.

Ostavite vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.