Blog

Poziv za javnu raspravu o Nacrtu APROP Grada Subotice

1 decembar, 2014

Pozivamo Vas na javnu raspravu o Nacrtu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje Grada Subotice od 2015 – 2020. godine (APROPS), u četvrtak, 4. decembra 2014. godine u 11 časova u Plavoj sali Gradske kuće (Trg slobode 1, Subotica).
Cilj javne rasprave je da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje.
Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE, a sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).
Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti jeste izrada APROPS-a o čijem nacrtu će na javnoj raspravi govoriti članovi Radne grupe:
– Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privredu
– Snježana Mitrović, Udruženje TERRA’S
– Nenad Novaković, direktor Organik Control System
– Violeta Mrdaković Lučić, Otvoreni univerzitet Subotica
Pored predstavnika lokalne samouprave, skupu će prisustvovati i iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ali i partnerskih organizacija na projektu: Serbia Organika iz Beograda, BioBalkan iz Dimitrovgrada i Evropski omladinski centar Vojvodine iz Novog Sada.

    error: Sadržaj je zaštićen !!