Blog

Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ obeležio 70 godina od osnivanja

25 maj, 2018

Svečanom Akademijom u svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti Instit za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ je 25.05. obeležio 70 godina od osnivanja i tom prilikom su uručivane zahvalnice i povelje institucijama i zaslužnim pojedincima i jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina rada. Tom prilikom je i Serbia Organike je primila zahvalnicu za uspešnu dugogodišnju saradnju na promovisanju održive poljoprivrede i organskog gajenja lekovitog bilja u Srbiji.
Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ je 1948. godine osnovala Vlada Narodne Republike Srbije. Danas je Institut svoju izvornu delatnost uobličio u jedinstvenu istraživačko proizvodnu celinu sa prepoznatljivim proizvodnim programom, i vodeća je  institucija u oblasti lekovitog bilja u Srbiji i šire na prostoru Balkana.
Celokupno poslovanje odvija se kroz organizacione celine: nauka, proizvodnja, prodaja i finansije, i sluzbe laboratorija i kontrola kvaliteta koje su smeštene na nekoliko lokacija u Beogradu i Pančevu.
Strategiju kvaliteta Institut realizuje kroz kontinuiran proces istraživanja, razvoja, proizvodnje, kontrole i prometa biljnih sirovina i proizvoda na bazi lekovitog bilja, prema zahtevima standarda ISO 9001:2008, uz primenu sistema analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP).
Kolektiv Instituta danas čine 144 zaposlena, od toga 14 sa titulom doktora nauka, 4 magistra nauka i 25 sa fakultetskim obrazovanjem iz oblasti farmacije i agronomije, hemije, biologije i drugih pratećih oblasti.
Harmonična saradnja svih sektora Instituta u rešavanju svakodnevnih pitanja, negovanje korektnih odnosa sa dobavljačima i kupcima, kao i primena najnovijih znanja i veština u cilju postizanja visokog kvaliteta proizvoda i usluga, osnovni su postulati na kojima Institut zasniva svoj poslovni uspeh i planira dalji razvoj.
IMG_7454 (1)
20180525_123036

    error: Sadržaj je zaštićen !!